Yleinen

Saimaan ympäri, kulinaristin tuntematon mekka

Luontoarvot ovat tunnettuja Saimaalla, sen saaristo ja puhtaat vedet. Laaja alue tarjoaa myös erinomaisia paikallisia kulinaarisia kokemuksia hyvän ruuan ja juoman ystäville.

Saimaan ympäri, kulinaristin tuntematon mekkaSaimaa, Suomen suurin järvi, ulottuu useamman maakunnan alueelle ja se rannoilla sijaitsee monta kaupunkia. Etelä-Karjala, Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala ovat Saimaata ympäröiviä maakuntia. Jokaisessa maakunnassa on tarjolla omia alueelle tyypillisiä ruokia ja leivonnaisia. Leivonnaisia ovat muun muassa karjalan piirakat ja kalakukot, ensin mainitut Pohjois-Karjalasta ja kalakukot Savosta. Lappeenrannassa, Etelä-Karjalan pääkaupungissa, voi nauttia maankuuluja vetyjä ja atomeita, kinkkutäytteisiä lihapiirakoita.

Lappeenrannan kauppatori

Lappeenranta on yliopistokaupunki ja vilkas kesäkaupunki. Kauppatori on tunnettu kahvikioskeistaan, joissa tarjoillaan vetyjä ja atomeita, eli lihapiirakoita eri täytteillä. Kesäinen kauppatori on elämää sykkivä paikka, jossa kupillinen kahvia vetypiiraan kanssa nautittuna maistuu varmasti jokaiselle.

Koska Lappeenranta on yliopistokaupunki, sen katukuvaa elähdyttävät myös ulkomaiset opiskelijat. Kaupungissa onkin useampi hyvätasoinen etninen ravintola, joissa voi maistella ruokia eri puolilta maailmaa. Tarjolla on Välimeren herkkuja, kiinalaista, intialaista ja vaikkapa nepalilaista ruokaa.

Iso-Kristiina

Kaupungin keskustassa sijaitsevassa ostoskeskus Iso-Kristiinassa on tarjolla kahviloita, salaattibaareja ja jäätelöbaareja. Yksi hyvistä kahviloista on Kahvila Iso-Kristiina, joka valittiin kaupungin parhaaksi kahvilaksi vuonna 2017.

Tang Capital on samassa kompleksissa sijaitseva kiinalainen ravintola, joka tarjoilee arkisin kiinalaista lounas-buffeeta ja sushi-buffeeta.

Joensuu, Pohjois-Karjala

Joensuu on myös virkeä yliopistokaupunki, jossa tapahtumia ja elämää riittää vuoden ympäri. Pohjois-Karjalan pääkaupunkina se on tunnettu karjalan piirakoista, sekä sulhaspiirakoista. Joensuun torilla voi ostaa paikalla leivottuja uunituoreita karjalanpiiraita useammastakin myyntikojusta, istahtaa nauttimaan niitä kahvin kanssa ja vain tarkkailla torielämää.

Hyve & Pahe

Hyve & Pahe on ravintola, joka tarjoilee hyviä suklaisia leivonnaisia ja wokkiruokaa. Wokkiruokaa tilatessasi voit kertoa kokille, mitä haluat ruokaasi laitettavan. Lisäksi kokki tarjoaa sinulle eri kastikevaihtoehtoja ruuan mausteeksi. Jälkiruuaksi voit valita vaikkapa suklaisia kakkuja, kaikki itse valmistettuja ravintolassa.

Kahvila & Kakkupaikka Houkutus

Paikka tarjoilee herkullisia jälkiruokia ja leivonnaisia. Kiireettömän kahvinautinnon voi täydentää suussa sulavilla leivonnaisilla ja vaikkapa jäätelöannoksella. Heiltä löydät myös tilauskakkuja ja muuta hyvää mukaan otettavaa.

Parppeinpirtti

Jonkin matkaa Joensuun kaupungista sijaitsee erinomainen karjalainen pitoravintola Ravintola Parppeinpirtti. Täällä tarjoillaan kesäaikaan joka päivä perinteinen karjalainen pitopöytä, johon kuuluu muun muassa talon omat karjalanpiirakat ja vatruskat. Salaatteja ja alkupaloja on myös runsaasti tarjolla. Pääruokana on uunilohta ja karjalanpaistia ja jälkiruokana marjakiisseli.

Mikkeli

Mikkeli sijaitsee Etelä-Savossa. Ja kun ollaan Savossa, on alueen ehdottomasti tunnetuin herkku kalakukko. Mikkelin torilta löytyy useampikin kalakukkojen myyjä ja sitä on myös tarjolla eri kahviloissa ja ravintoloissa.

Tertin Kartano

Tertin Kartano on hyvän ruuan ystävien tuntema hotelli ja ravintola Mikkelissä. Sen keittiössä valmistetaan oman maan tuotteiden ryydittämiä herkkuja hyvän ruuan ystävien iloksi. Ruoka on hyvää ja arvostettua, tunnuksena siitä ravintolalla on arvostettu Chaine des Rotisseurs -kilpi. Kartanon kahvilassa tarjoillaan itse leivottuja tuotteita.

Päämaja pub

Janoisille löytyy Mikkelin keskustasta keidas, jossa voi sammuttaa janonsa seuraten erilaisia urheilutapahtumia näytöiltä. Tarjolla on myös elävää musiikkia ja meno jatkuu viikonloppuisin aamukolmeen.

Savonlinna

Savonlinna on tunnettu paitsi oopperajuhlistaan, myös lörtsyistä, eli suurista ohuista lihapiiraista. Savonlinnassa on lisäksi muutama ravintola, jotka ovat erikoistuneet tarjoilemaan lähiruokaa ja etenkin järvikalaa.

Muikkuterassi

muikkuterassi on katettu ravintola Savonlinnan keskustassa järvinäköalalla. Sen erikoisuuksiin kuuluu paistetut ja friteeratut muikut, joita keittiömestari tarjoilee uuniperunoiden, salaatin ja sitruunan kera.

Saimaa on siis paljon muutakin kuin vettä.