Yleinen

Missä yöpyä?

Haluatko yöpyä kaupungin vilinässä vai maaseudun rauhassa? Kaipaatko yösijaltasi luksusta vai rentoutta, pehmeitä sänkyjä vai rouheaa telttamajoitusta? Saimaan alueelta löytyy majoitusvaihtoehtoja ihan jokaiseen makuun, hotellista leirintäalueisiin, hostelleista kylpylämajoituksiin. Poimi tästä parhaat vinkit majoittumiseen Saimaan kauniilla rannoilla ja rantamilla.

Salpalinjan hovi

Sotahistoriallisesti merkittävän Salpalinjan tuntumassa Lappeenrannassa sijaitsee Salpalinjan hovi.Tämä upea, kartanotunnelmaa henkivä huoneistohotelli on rakennettu vanhasta kyläkoulurakennuksesta ja sen huoneet onkin sisustettu eri oppiaineiden teemojen mukaisesti. Jokaisessa huoneessa on oma keittomahdollisuus, joten perheidenkin on täällä helppo yöpyä, kun lapsille voi aamupalan ja ruuat keitellä juuri silloin, kun se omaan aikatauluun parhaiten sopii. Salpalinjan hovi tarjoaa myös runsaasti erilaisia aktiviteetteja, voit esimerkiksi grillata tai saunoa ihanan tunnelmallisessa pihasaunassa tai historiasta kiinnostuneet voivat lähteä tutustumaan aivan lähellä sijaitseviin maanalaisiin sotilasbunkkereihin. Täältä on myös helppo tehdä päiväretkiä eri puolille Etelä-Karjalaa.

Cumulus Resort Imatran Valtionhotelli

Haluatko yöpyä paikassa, joka kelpasi myös Venäjän tsaariperheelle? Siinä tapauksessa sinun kannattaa suunnistaa Imatrankosken partaalle, upeaan Imatran Valtionhotelliin. Tiesitkö, että Imatra on ollut yksi ensimmäisiä suomalaisia turistikohteita? Tänne matkasivat kosken pauhuja ihastelemaan niin Venäläiset ylimystön edustajat kuin tavalliset kansalaisetkin, aina keskistä Eurooppaa myöten. Ja mikäs olikaan siellä majaillessa, kosken huimia kuohuja ihastellessa. Ja edelleen nykypäivänä nuo samaiset kosken kuohut kiehtovat matkailijoita ja kutsuvat katselemaan niiden huimaa tanssia ilta toisensa jälkeen. Imatran Valtionhotelli tarjoaa kuohujen lisäksi majoitusta upeassa, linnamaisessa hotellissa ja sen autenttisissa huoneissa. Väsynyttä matkaajaa ilahduttaa kattava kylpyläosasto, jossa on mukava antaa kehon ja sielun levähtää matkapäivän jälkeen, ennen kuin suuntaa kohti Valtionhotellin upeaa ravintolasalia, nauttimaan sen illallispöydän antimista. Ja kun yön on nukkunut kuin prinsessa tai prinssi konsanaan, on helppo aloittaa uusi päivä ihanalla aamiaisbuffetilla ja reippaalla kävelyllä kosken partaalla, kauniita maisemia ihastellen.

Holiday Club Saimaa

Upea, elämyksiä tarjoava Holiday Club Saimaa on sinulle, joka kaipaat lomallasi rauhaa ja tekemistä, omissa oloissa luonnon ihastelua ja kunnon aktiviteetteja, kaikkea sopivassa suhteessa. Tämä kylpylähotelli tarjoaa jokaiselle jotakin, sillä siellä on peräti kolme hotellisiipeä, Villas-huoneistot ja lisäksi vielä loma-asuntoja. Ei voi sanoa, ettei täältä löytyisi juuri sinulle sopivaa majoitusta! Castle-hotelli on suunnattu aikuisille, sen romanttinen tunnelma viehättää heitä, ketkä ovat lähteneet lomalle ilman lapsia, nauttimaan aikuisesta seurasta. Club-hotelli puolestaan on tarkoitettu perheille, siellä on tilaa ja paikkoja lasten ja vanhempien temmeltää lomastaan nauttien. Lisäksi siellä jokaisesta huoneesta on suora yhteys esimerkiksi kylpylään ja ravintoloihin. Gant-hotelli puolestaan tarjoaa viihtyvyyttä laatutietoiseen makuun. 

Ajanviettomahdollisuuksista ei täällä ole pulaa, siitä pitävät huolen alueen lukuisat aktiviteettimahdollisuudet, joihin kuuluvat muunmuassa

  • Golfkenttä
  • Kuntosali
  • Harmony Spa -kylpylä ja sen upeat hemmotteluhoidot
  • BowlCircus -keilaviihdekeskus
  • Jääareena, jossa voit luistella, pelata ja tanssia

Leirintäalue Koskenselkä

Puumalassa, Saimaan kenties kauneimmassa kylässä, sijaitsee yksi suosituimmista leirintäalueista, Koskenselkä. Leirintäalue tarjoaa niin mökkimajoitusta kuin telttailu- ja karavaanialueenkin ja se on avoinna ympäri vuoden. Mikä sen mukavampaa, kuin herätä teltan ulkopuolelta kuuluvaan linnunlauluun ja karistaa unihiekat silmistään pulahtamalla kirkkaaseen Saimaan veteen. Tämän jälkeen maistuukin nuotiokahvit erityisen hyvältä ja uusi päivä on valmis alkamaan! Koskenselän alueelta löytyy myös viihdykkeeksi minigolfkenttä sekä useitakin rantasaunoja.